Olet täällä

Vuosseli

Vuosseli on Rukan tunnetuimpia ja suosituimpiakin rinnealueita. Nopea RukaExpress -tuolihissi vie huipulle 3,5 minuutissa. Rinnealueella on myös Rosa & Rudolf Family Park, Rudolfin seikkailureitti ja junioritemppuilijoiden oma Rosa Park sekä SuperPipe ja Crossirata.

Vuosselin rinne-alueen esittely

Vuosselin rinteen sopivat niin aloittelijalle kuin kokeneellekin laskijalle. Suomen ensimmäinen huippunopea 6-hengen tuolihissi avattiin hiihtokaudella 2005-2006. Hissinousuun kuluva aika lyheni 10 minuutista vain 3,5 minuuttiin. RukaExpressin tuolit on varustettu läpinäkyvällä sääkuomulla, joten sydäntalven viima ei pure poskia nousun aikana. Hissin lähtömatto parantaa kokonaiskapasiteettiä ja turvallisuutta lähtövaiheessa. Eurooppalaiseen tyyliin käyttössä ovat myös ns. single-linjat, jotta jokainen tuoli saadaan täytettyä eikä laskupäivä kulu jonottamiseen. Vuosselin rinnealueella on myös Rosa & Rudolf Family Park, Rudolfin seikkailureitti sekä SuperPipe.

Palvelut Vuosselin rinne-alueella

VuosselinPortissa on täydellisesti varusteltu vuokraamo sekä hissilipunmyynti. Nälkä taittuu nopeasti vieressä sijaitsevassa Colorado Expressin herkuillla. SkiBistron rinneravintola palvelee Rosa & Rudolf Family Parkin vieressä. SkiBistron läheisyydessä on myös Bar-Cafe Ski Booster.

Rosa & Rudolf Family Parkin taukotupa on valmistunut joulukuussa 2017, ja se sijaitsee alhaalta katsottuna Family Parkin oikeassa reunassa, noin puolivälissä Family Parkin rinnettä. Taukotupa tarjoaa loistavan paikan lapsiperheille grillata, syödä eväitä ja samalla seurata Family Parkin hulinoita tuvan suurista ikkunoista. Sisällä on tulipaikka sekä pöytäryhmiä, isolla ulkoterassilla puolestaan toinen tulipaikka sekä runsaasti tilaa nauttia kevätauringon säteistä.

Rosa & Rudolf Family Parkin nuotiopaikka sijaitsee Parkin alaosassa, Ski Bistron edustalla. WC-tilat löydät viereisestä ravintolasta tai M-hissin ala-asemalta.

Rudolf Seikkailureitin puolivälissä, poroaitauksen vieressä on nuotiopaikka, jossa pääsee samalla katselemaan porojen touhuja sekä hieman alempana rinteessä omissa aitauksissaan asustelevia huskeja. 

Rudolfin seikkailureitti

Vuosselin Ahonlaidan rinteen vasemmalla puolella metsän siimeksessä kulkee Rukan seikkailureitti. Reitille pääsee Ahonlaidan rinteen 27 puolesta välistä sijaitsevasta portista. Kunnostettu reitti kulkee mutkitellen loivaa rinnettä ja päättyy Ahonlaidan rinteen 27 loppuosaan, josta pääsee helposti Kulma- tai RukaExpress-hisseille. Tervetuloa tutustumaan Rosan ja Rudolfin metsäneläinystäviin ja seikkailemaan heidän kanssaan! Reitin varrelta löydätte myös porotarhan ja Erä-Suden huskyt, jotka tervehtivät laskijoita lumilomallaan. Perheen pienimmät pääsevät tutustumaan poroihin ja huskeihin myös jalkaisin rinteen nro 27 laitaa pitkin kulkien. Tutustu rinneviikko-ohjelmaamme; tarjolla on poronruokintanäytös maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin klo 16.30.
Vuosseli & Super Pipe 
16 Reitti Saaruaan480 m avaustavoite 12.10.2018
23 Vuosseli FreeRide500 m hoitamaton luonnonlumirinne
24 Vuosseli900 m avaustavoite 9.11.2018
25 Vuosselin sininen950 m avaustavoite 21.12.2018
25b SuperPipe Vuosseli155 m avaustavoite 8.2.2019
26 Rudolf seikkailureitti700 m avaustavoite 1.12.2018
27 Ahonlaita1300 m avaustavoite 23.11.2018Hissit, Hissit, avoinna päivittäin klo 9:30-17:00
    sumatiketopela
Poma (M) -
-
-
-
-
-
-
Vuosseli Express (N) -
-
-
-
-
-
-
Vuosseli III/Kulma (O) -
-
-
-
-
-
-