Olet täällä

Ryhmänjohtajan opas

Sinun ja ryhmäsi onnistunut matka Rukalle on meille kunnia-asia! Ryhmänjohtajan opas tarjoaa vinkkejä miten järjestelet helposti matkaan liittyvät palvelut. Voit myös halutessasi ottaa yhteyttä RukaBookingiin - palvelemme mielellämme, puh: 08 8600 300 tai myynti@ruka.fi

Ennen matkaa

RYHMÄT, YRITYKSET JA YHTEISÖT

Hissiliput: Ryhmähintaiset hissiliput tilataan ennakkoon vähintään vuorokautta ennen tuloa ja maksetaan yhteismaksuna. Ryhmän minimikoko on 15 henkilöä. Ryhmän kuljettaja saa ilmaisen lipun. Ostaessanne lippuja kesäkelkkaradalle ja maisemahissiin, ryhmän minimikoko on 10 henkilöä. Alle 6-vuotiaat kypäräpäiset lapset, jotka laskevat vanhempien kanssa, saavat oman ilmaisen Rosa & Rudolf -hissilipun ryhmälippujen oston yhteydessä. Huomioithan, että hissin käyttö edellyttää hissilipun noutamista lipunmyyntipisteestä.

Välinevuokrat: Vuokrattavien välineiden määrät ilmoitetaan ennakkoon vähintään vuorokautta ennen tuloa. Näin ryhmällesi varmistetaan välineiden riittävyys ja sujuva vuokraustapahtuma.

Hiihtokoulu: Jotta varmistat ryhmällesi onnistuneen hiihtokoulun tai rinneohjelman, varaathan ohjelmat etukäteen. Talvella hiihtokoulun  lisäksi rinneohjelmassa ovat lumisähly, Stiga rattikelkkakilpailu ja suurpujottelukilpailut. Kesällä voitte valloittaa Rukan tai Valtavaaran sauvakävellen, ajaa maastopyörillä Rukan ympäri tai varata virkistysohjelmaa kokouspäivän piristykseksi.

Ruokailut: Ryhmien ruokailut varataan ennakkoon kirjallisesti ryhmän koosta riippuen 7–14 vrk ennen tuloa.

KOULULAISRYHMÄT

Hissiliput: Koululaishintaisten hissilippujen ja välinevuokrien tilaukset tehdään viimeistään vuorokautta ennen tuloa ja maksetaan yhteismaksuna. Laskettelusetti sisältää sukset, monot, sauvat ja kypärän. Lumilautasetti sisältää lumilaudan, monot ja kypärän; laseja voi vuokrata lisämaksusta. Koululaishinnat koskevat arkipäivinä järjestettyjä retkiä. Ne eivät ole voimassa viikoilla 8–10 ja pääsiäisenä. Ryhmän kuljettaja ja valvova opettaja saavat ilmaisen lipun ja välineet. Mukana olevien oppilaiden vanhempien ja muun henkilökunnan hissiliput ryhmähinnoin ja välineet normaalihinnoin.

Ruokailut: Koululaisryhmien koululaishintaiset ryhmäruokailut varataan ennakkoon kirjallisesti viimeistään 1–3 vrk ennen tuloa. Koko ryhmä ruokailee yhtä aikaa ja ruoka- ja juomatilaukset maksetaan yhteislaskulla.

Hiihtokoulu: Jotta varmistat ryhmällesi onnistuneen hiihtokoulun tai rinneohjelman, varaathan ohjelmat etukäteen. Talvella hiihtokoulun lisäksi rinneohjelmassa ovat lumisähly, Stiga rattikelkkakilpailu ja suurpujottelukilpailut. Kesällä voitte valloittaa Rukan tai Valtavaaran sauvakävellen, ajaa maastopyörillä Rukan ympäri tai varata virkistysohjelmaa ulkoilupäivän piristykseksi.

Matkan aikana

Palveluiden sijainti:
Vuosselin rinnealueella Itä-Rukalla VuosselinPortin vuokraamo ja lipunmyynti, Itä-Rukan hiihtokoulun kokoontumispaikka sekä Ski Bistro.
Rukan kylässä mm. PisteVuokraamo ja lipunmyynti, Rukan hiihtokoulu, Ravintola Piste, RukaStore sekä K-Market Rukankylä ja Kauppakeskus Kumpare, jossa sijaitsee Rukan Info
Rukan Info, puh. 08 8600 250

Välinevuokraus ja lipunmyynti:

 • Ryhmä saapuu ryhmänjohtajan johdolla vuokraamoon, missä ryhmänjohtaja noutaa ja maksaa/kuittaa ryhmän hissiliput. Ryhmänjohtaja myös jakaa liput ryhmälleen.
 • Saatuaan hissiliput ryhmä siirtyy vuokraamaan tarvittavat välineet henkilökunnan avustuksella.
 • Välinevuokraajat, jotka eivät ole täyttäneet ennakkoon sähköistä eVuokrauslomaketta, täyttävät paperisen vuokrauslomakkeen.
 • Ryhmänjohtaja kuittaa vuokraukset varmistettuaan, että kaikki ovat saaneet tarvitsemansa välineet.
 • Välineet palautetaan siihen vuokraamoon, josta ne on noudettu.
 • Isojen ryhmien tuloaikoja porrastetaan ruuhkien välttämiseksi.

Piste lipunmyynti ja vuokraamo Rukankyläntie 17, puh. 0400 101 605
VuosselinPortin lipunmyynti ja vuokraamo Jussinkuja 5, puh. 0400 101 610
RukaStore Rukatunturintie 13, puh. 0400 101 615: Maastopyörien ja kävelysauvojen vuokraus

Hiihtokoulun kokoontumispaikat:

 • Länsi-Rukalla Etutuolihissin ala-asemalla taikamaton vieressä
 • Itä-Rukalla Vuosselin rinnealueella Rosa & Rudolf Family Parkissa (alkeistunnit) ja Vuosselin sompahissin lähistöllä (jatkotason tunnit)

Rukan hiihtokoulu: Rukankyläntie 17, puh. 0400 101 635

Tauko- ja lepopaikat (omien eväiden syönti):

 • Saaruan Tupa Saaruan rinteen juurella, myös yleisö- ja inva-wc sekä takka
 • Rinnealueiden nuotiopaikat
 • Pessarin ala-asemalla Monomestan luona
 • Rudolfin seikkailureitillä
 • Rosa & Rudolf Family Parkissa, myös yleisö-wc
 • Maston ja Välirinteen juurella, myös yleisö-wc
 • Rukan kylässä Kaltiolammella

Ravintolat:
Ravintola Piste Rukankyläntie 17, puh. 0400 101 620
Ski Bistro, Bistrontie 1, puh. 0400 101 625
Katso kaikki Rukan ravintolat

Ski Patrol:
Mikäli rinteessä tapahtuu onnettomuus ja ensiapua tarvitaan paikan päällä, ilmoita tapaturmasta hissihenkilöstölle. Rinteiden aukioloaikoina rinnealueilla tapahtuvien tapaturmien ensiavusta vastaa Rukan Ski Patrol, joka ohjaa loukkaantuneen tarvittaessa jatkohoitoon. Rinnepäivystys, puh. 040 481 8900.

Rinneturvallisuus

Rinteessä jokainen on vastuussa rinneturvallisuudesta; sääntöjä noudattamalla kaikki nauttivat enemmän ja tuntevat olonsa turvalliseksi. Rukan rinteillä toimii Ski Patrol, joka huolehtii rinneturvallisuudesta kokonaisuudessaan. Lue lisää rinneturvallisuudesta ja -ehdoista.