Rudolfin seikkailureitti

Silitä poron silkkiturpaa, tervehdi häntää heiluttavia huskyja ja koe lasku jännittävän seikkailureitin läpi.

Sukset vievät seikkailuun

Vuosselin Ahonlaidan rinteen vasemmalta puolelta, metsän siimeksestä löytyy portti seikkailuun. Rudolfin seikkailureitti kulkee mutkitellen loivaa rinnettä ja päättyy Ahonlaidan rinteen 27 loppuosaan, josta pääsee helposti VuosseliExpress- ja Kulma-hisseille. Matkan varrelta voi bongata monia Rudolfin metsäneläinystäviä, mutta kannattaa pitää myös korvat tarkkana – kuuletko ääniä lumikinosten keskeltä tai puiden latvoista?

Rudolfin seikkailureitillä sijaitsee myös porotarha, jossa asustelee Kujalan porotilan poroja. Ne ovat uteliaita silkkiturpia, mutta ethän jaa omia eväitäsi näiden nappisilmien kanssa, sillä poroilla on omat ruokinta-ajat. Poroaitauksen luona pääsee tutustumaan porotalouteen tarkemmin opastetaulun avulla. Porojen elämään voi tulla tutustumaan myös opastetusti porukalla Rukan rinnehuveissa, katso aikataulu täältä. Porotarhan vieressä asustavat rekikoiran tehtävistä vapaata pitävät Erä-Suden huskyt. 

Ruka Ski Resort - Rudolf Adventure Route from Ruka & Pyha Ski Resorts on Vimeo.

Porot pitävät seuraa tauolla

Rinneseikkailun lomassa on hyvä pitää aina välillä evästauko. Rudolfin seikkailureitin varrelta porotarhan vieressä sijaitsee laavu ja nuotiopaikka, johon polttopuita löytyy viereisestä liiteristä.  

Tervehdi Rukan rekikoiria

Huilaa hetki nuotiolla

Anna seikkailun viedä

Tutustu myös Rosa & Rudolf Family Parkiin 

Rudolfin seikkailureitin lisäksi Rukalta löytyy paljon muutakin hauskaa laskettavaa lapsille. Rosa & Rudolf Family Parkissa Ravintola Ski Bistron edustalla suksilla viilettävät pienet kypäräpäät ja lumilaudalla kurvailevat minisnoukkarit pääsevät opettelemaan rinnelaskemisen saloja hauskassa ympäristössä.

Voisit olla kiinnostunut myös

#LUMENKOORDINAATIT