Suomen monipuolisimmat suorituspaikat 

Rukalta löytyy harjoitteluolosuhteet kaikenikäisille ja tasoisille treenaajille. Rukan laskukausi kestää lokakuusta toukokuulle! Rinnealueelta löytyy erilaisia suorituspaikkoja, kuten Ruka Park, Bag Jump, FIS-pujottelurinne, FIS-mitoitukset täyttävä SuperPipe, kumparelaskijoille BatteryRun-kumparerinne (FIS mitoitus: pituus 225 m, korkeusero 106 m, jyrkkyys 52 % eli 29 astetta) sekä Aerials-hyppypaikka. Tutustu Rukan rinnealueisiin>

Lisäksi Ruka tarjoaa hyvät mahdollisuudet treenata maastohiihtoa, mäkihyppyä ja yhdistettyä.

Toivomme, että treeniryhmät tutustuvat huolella oheisiin poikkeusajan ohjeistuksiin ennen rinnealueelle saapumista.  Tutustu ohjeistuksiin >

Ratavuorojen varaus

Ratavuoroja on mahdollista varata seuraaviin rinteisiin: Eturinne 2, FIS-rinne 4, Pessari 11, Saarua 12, Masto 35 ja joissakin tapauksissa myös Vuosseli 24. Rinteillä rata A on ylhäältä alaspäin katsottaessa rinteen vasen reuna ja rata B oikea reuna, rata C jää keskelle. Voit tarkistaa vapaat ajat ratavuorokalenterista, mutta tiedustelut ja varaukset tehdään sähköpostitse ratavuorot@ruka.fi. Ratavuorojen puhelinpäivystys maanantaista perjantaihin klo 09.00–14.00, puh: +358 10 382 5140. Ratavaraukseen tarvitaan päivän ja kellonajan lisäksi seuran nimi, yhteyshenkilö ja hänen puhelinnumeronsa, ryhmän koko ja laskijoiden ikä sekä harjoiteltava laji (SL/GS). Varaukset mielellään vähintään kahta vuorokautta aikaisemmin. Mikäli olet varaamassa ratavuoroa kisojen järjestämistä varten, lue ensin ohjeet tapahtumien järjestämisestä Rukalla.

Rukakeskus Oy pidättää oikeudet muutoksiin. Jo vahvistettuihin vuoroihin voi tulla muutoksia mm. sääolosuhteista johtuen. Ratavuorojen varaus- ja peruutusehdot.

Varaa ratavuoro

Treenaajien hissiliput, majoitus ja ruokailu helposti samalla tilauksella!

Myyntipalvelumme (myynti@ruka.fi, puh. +358 10 382 5222) auttaa teitä treeni- ja seurahintaisten hissilippujen, majoituksen ja ruokailujen tilauksessa. Suosittelemme hissilipuissa yhteistilauksen tekemistä viimeistään kolmea vuorokautta ennen saapumista. Myöhemmin tilatut liput normaalihinnoin.  Liput voitte noutaa PisteVuokraamosta, RukaValleyn tai VuosselinPortin vuokraamoista.

Rukan Ski-Inn hiihtokeskusmajoitukseen voit tutustua osoitteessa www.ski-inn.fi. Jokaisessa Rukan Ski-Inn majoituskohteista löydät suksihuoltotilat isommankin ryhmän tarpeisiin. AurinkoRinteen ja MastonAition kohteissa suksien huoltotilat sijaitsevat suoraan majoitusrakennusten yhteydessä. Majoituskohteet ovat rinteiden ja latujen välittämässä läheisyydessä. Kävelymatkan päässä sijaitsee myös kuntosali sekä treeniruokailuja tarjoavia ravintoloita.

BAGJUMP LANDING BAG

Rukan olympiatason alastulopatja eli Landing Bag on sekä treeniryhmien että harrastajien käytössä. 20x50 metrin kokoinen landing bag antaa freestylelaskuun ja lumilautailuun täysin uudenlaisen mahdollisuuden kokeilla uusia temppuja ja minimoida loukkaantumisriskit. Landing bagin treenivuorot on varattavissa myyntipalvelumme kautta (myynti@ruka.fi) kaikille päiville paitsi niille lauantaille, jolloin landing bagilla on yleisövuorot. Halutessaan treeniryhmät voivat varata paikkoja myös yleisövuoroille. Lue lisää landing bagista ja varaa yleisövuoro>

Kauden 2021-2021 avaustavoite tarkennetaan mahdollisimman pian.

* Treenivuorojen hinnat:  2 h vuoro 25€/hlö ja 2x2h vuoro samana päivänä 40€/hlö (esim klo 10–12 ja klo 15–17) 
* Landing Bag tulee olemaan varattavissa 2020-2021 kaudella seuraavasti: 9.10.–10.1. ke–pe ja 20.2.–kauden loppuun ke–pe (lauantaisin on yleisövuorot)
* Vuorot per päivä: klo 10–12, 12–14, 15–17 ja 17–19
* Landing bag -treenihinnat eivät sisällä hissilippua, ja kaikilla patjalle hyppäävillä tulee olla lisäksi voimassa oleva hissilippu
* Max 30 henkilöä / vuoro
* Minimissään 4 urheilijaa /varaus. Jos haluaa patjan yksityiskäyttöön, hinta on 650 € / 2h 
* Valmentajat huolehtivat valvonnasta

Säännöt & käyttöehdot -lomake on allekirjoitettava ennen vuoroa ja hyppääjien nimilista ilmoitettava myyntipalveluun. Toimitathan vastuuvapautuslomakkeen ja nimilistan viimeistään kahta arkipäivää ennen landing bag-varauksesi alkua. Lataa Landing Bagin säännöt ja käyttöehdot

Varaa treenivuoro landing bagille

Välineiden huolto ja säilytys

PisteVuokraamon suksihuollossa huolletaan laskettelu-, telemark-, murtomaa- ja lumilautavälineet pitkällä kokemuksella ja vahvalla asiantuntemuksella. Jokaisessa Rukan Ski-Inn majoituskohteista löydät suksihuoltotilat isommankin ryhmän tarpeisiin. Rukan kylän kohteissa suosittelemme huoltopaikaksi Rukan parkkihallia, josta löytyy tehokas ilmastointi ja huoltopöydät valmiiksi. 

PisteVuokraamon suksihuollossa toimii nykyaikainen automaattisuksihuoltokone Wintersteiger Discovery, mikä on uusittu kaudelle 2019-2020. Discovery koneella hiotaan sekä aloittelijoiden että kilpalaskijoiden laskettelusuksia, mutta myös murtomaasuksia. Kuviohionnoista sovitaan aina erikseen asiakkaan tarpeiden mukaan. Lumilautahuollot ja hionnat tehdään käsityönä, jolloin saadaan hyvää jälkeä lumilaudan pohjaan. Huollossa onnistuu myös välineiden pohjustus lämpöuunia käyttäen, jolloin voide imeytyy kunnolla välineiden pohjaan ja antaa välineille lisää käyttöikää ja erinomaisen luiston. 

Tarjoamme Rukalla useasti vieraileville harjoitusryhmille ratakeppien ja muiden välineiden säilytyspalvelua Vuosselin huoltohallilla, osoitteessa Vuosselintie 17. Säilytystilaa on rajallisesti ja se täytetään varausjärjestyksessä. Tiedustelut ja varaukset ensisijaisesti sähköpostilla: ratavuorot@ruka.fi.

Tutustu suksihuoltoon

Suolatilaukset

Pehmeillä kevätsäillä treeniryhmien on mahdollista tilata suolaa radan kunnossapitoon. Suolasangon hinta on 15 € ja hinta sisältää kuljetuksen sen rinteen yläpäähän, johon rinnevuoro on varattu. Kaikki suolatilaukset Pisteen lipunmyynnin kautta, puh. 0400 101 605 tai pistevuokraamo@ruka.fi.

 

Voisit olla kiinnostunut myös

#LUMENKOORDINAATIT