ski.ruka.fi
         Rukan ja Kuusamon aluesivusto:   www.ruka.fi   
Suomeksiin English По-Pусски

Perhelomat Rukalla ja Kuusamossa

Kun lapsilla on hauskaa, tarttuu ilo yleensä koko perheeseen. Rukalla ja muuallakin Kuusamossa vietetään talvisin iloista lumiriehaa: täällä on tehty kaikki mahdollinen, jotta koko perhe nauttisi!

Ruka on todellinen perhelomakeskus: palveluja on tarjolla vaippaikäisistä alkaen aina isommillekin lapsille. Kauppakeskus Kumpareessa sijaitsevassa Happy Family Touhutalossa viihtyvät perheen pienimmät muiden ollessa rinteessä. Alueen ravintoloissa on lapsille omat puuhanurkkaukset, ja rinneviikko-ohjelmassa on kaikenlaista tekemistä niin lapsille kuin lapsenmielisillekin! Rukan ja Kuusamon viikko-ohjelmasta löytyvät monet muut perhelomailuun sopivat elämykset. Pakkaspäivän tekemiset on koottu myös osioon Tekemistä sisätiloissa. Jos sää ei suosi ulkoilua, aikuisillekin on tarjolla ihania hyvinvointipalveluja sisätiloissa.

Rukan hiihtokeskuksen palvelut lapsille

Pulkkamäkeen pääsee Itä-Rukalla Vuosselin Lastenmaan alaosassa ja Mastorinteillä sekä Rukan kylän laidalla Kaltiolammen vieressä. Kuusamon keskustassa pulkkamäki sijaitsee Liikuntakeskuksen takana.

Omat hiihtoalueet lapsille
Vähän isommat suksijat löytävät lukemattomat riemut ja kaverit Rukan lastenmaasta. Lasten omia hiihtoalueita on Rukalla kaksi: laaja Rosan & Rudolfin Lastenmaa sekä Rukan kylän vieressä sijaitseva Kaltiolammen Lastenmaa.

Rosan ja Rudolfin seikkailureitti
Ahonlaidan rinteen vasemmalla puolella metsän siimeksessä kulkee lasten oma seikkailureitti. Reitille pääsee Ahonlaidan rinteen 27 puolesta välistä sijaitsevasta portista. Kunnostettu reitti kulkee mutkitellen loivaa rinnettä ja päättyy Ahonlaidan rinteen 27 loppuosaan, josta pääsee helposti Kulma- tai RukaExpress-hisseille. Reitin varrella on muun muassa oikeita poroja ja läpilaskettava talo. Tervetuloa tutustumaan Rosan ja Rudolfin metsäneläinystäviin ja seikkailemaan heidän kanssaan!

Alle 6-vuotiaat kypäräpäät ilmaiseksi!
Kun suuremmat rinteet kutsuvat, kannattaa kypärä pitää päässä, sillä alle 6-vuotiaat kypäräpäät liikkuvat kaikissa hisseissä ilmaiseksi vanhemman seurassa, lapset saavat ilmaisen etäluettavan Rosa&Rudolf-hissilipun vanhempien lipunoston yhteydessä. 6-11-vuotiaat saavat myös reilun alennuksen hissilipuista. Tutustu hissilippuhintoihimme.

Rukan ja Kuusamon lastenhoitopalvelut

Perhelomalla tarvitaan välillä lyhytaikaisia lastenhoitopalveluja.

Happy Familyn Lapsiparkissa perheen pienimpien päivä kuluu mm. leikkien, laulaen, askarrellen ja piirtäen. Touhutalon rakenteissa lapset voivat nauttia riemukkaista sisäleikeistä! Happy Familyn Lapsiparkki ja Touhutalo sijaitsevat Kauppakeskus Kumpareen alakerrassa.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto tarjoaa tilapäistä ja lyhytaikaista lastenhoitoapua perheille.

Lastenhoitoa voi tilata numerosta 045 121 5562 ma-pe klo 8-13. MLL ei ota vastaan tekstiviesteillä tai sähköpostitse lähetettyjä lastenhoitotilauksia. Hoitotilauksen voi jättää myös osoitteeseen http://lastenhoito.mll.fi. Internetin kautta tilattuun lastenhoitoapuun on varattava 3 arkipäivää käsittelyyn.

Lastenhoitajien tuntipalkka on 8,20 e/h, sunnuntaisin ja kaikkina juhlapyhinä  korotettu  hinta 16.40 eur/h. MLL lomailee ajalla 22.7.-4.8.2013, jolloin lastenhoitoa ei ole saatavilla.

Lastenrattaiden kanssa liikkuville löytyy tietoa helposti saavutettavissa olevista kohteista sivulla Esteetön Ruka ja Kuusamo.

Tervetuloa lasten Rukalle ja Kuusamoon!

 

 
Tutustu myös Virtual Ruka -panoramapalveluumme:

 
 
Suomalainen työllistää
© 2014 Rukakeskus Oy | Rukankyläntie 9, 93825 Rukatunturi