Olet täällä

Pystyvälilehdet

lifts
LOMAKAUPPA
HISSILIPUT
Osta hissiliput edullisimmin netistä.

Perhelipulla lapsille 30% lisäalennus.

Hissilippuhinnat
accomodation
LOMAKAUPPA
MAJOITUS
Majoitu Rukan rinteillä.
Esim. 27.06.2017
rent
LOMAKAUPPA
VÄLINEVUOKRAUS
Vuokraa välineet ennakkoon ja jätä enemmän aikaa lomailuun.

Lue lisää
ski-school
LOMAKAUPPA
HIIHTOKOULU
Aina voi oppia uutta.

Lue lisää
bus
LOMAKAUPPA
HIIHTOBUSSI
Päiväretkelle Oulusta Rukalle hiihtobussilla.

Osta matka
packets
LOMAKAUPPA
TARJOUKSET & PAKETIT
Hyödynnä paketit ja tarjoukset.

Tarjoukset

Ruka on Euroopan lumivarmimpia hiihtokeskuksia

Yli 200 hiihtopäivää vuodessa tekevät Rukasta yhden Euroopan lumivarmimmista laskettelukohteista. Pitkän hiihtokauden salaisuus on otollisen ilmaston lisäksi ensiluokkaisessa lumetuskalustossa ja -osaamisessa. Rukan laskukausi 2016-2017 avattiin säilölumen turvin 10.10.2016 klo 10:00.

Rukalla lasketaan 6.10.2017 alkaen

Ruka on Euroopan lumivarmin hiihtokeskus, jonka salaisuus on otollisen ilmaston lisäksi ensiluokkaisessa lumetuskalustossa ja -osaamisessa. Rukan 90 lumitykkiä tekevät parhaimmillaan 1 250 kuutiometriä lunta tunnissa. Aikaisen aloituksen lisäksi lumetus varmistaa hyvät hiihtokelit keväälle saakka.

Lumetustilanne Talven tapahtumat

Lumen säilytys

Rukalla kokeiltiin kesällä 2016 menestyksekkäästi uutta lumen säilytysmenetelmää Saaruan rinteessä numero 13. Talven aikana rinteeseen tehtiin lumitykeillä useiden metrien lumikerros, joka ajettiin keväällä kolmeen suureen kasaan. Lumikasat on päällystettiin valkoisella harsolla ja osittain sahanpurulla. Säilyneestä lumesta tuli noin 20 metrin levyinen ja puoli metriä paksu lumikerros koko rinteen pituudelta. Laskukaudelle 2017-2018 Rukalla säilötään lunta kahdessa rinteessä ja kausi käynnistyy Saarua 12:ssa ja 13:ssa 6.10.2017 klo 9:30.

Rukan lumetuskalusto

Rukan lumetuskalustossa on yli sata erilaista lumitykkiä, Technoalpinen siirreltävät ja tehokkaat puhallintykit luovat lunta parhaillaan 25 lumitykin voimin. Usealle Rukan kävijälle ovat tuttuja myös niin sanotut kuikat eli rinteiden reunalla olevat kiinteät paineilmatykit, joita on kahta mallia. Automaattisia Lance-korkeapainetykkejä on mm. Vuosselissa ja Eturinteillä yhteensä 50 kappaletta. Lisäksi rinnealueilla on siirreltäviä ja kiinteitä perinteisen mallin korkeapainetykkejä kaikkiaan 30 kappaletta. Automaattisen lumetusjärjestelmän piiriin kuuluvat Vuosseli, Superpipe, Eturinteet, FIS-rinne ja kesällä 2017 automatiikka laajenee myös Saarua 13 rinteeseen.

Lumiosaaminen eli snowhow

Rukalla on vuosikymmenten kokemus lumen tekemisestä ja lumetuksen parissa työskentelee lumettajia kellon ympäri. Lumetushenkilöstö siirtää lumitykkejä kelien mukaan, jotta lumi laskeutuu suunniteltuun paikkaan. Kalustoa tulee myös tarpeen tullen sulattaa tai puhdistaa. Koska lumetukseen käytetään järvivettä, roskien kulkeutuminen tykkien suodattimiin on tavanomaista ja suodattimia vaihdetaan siirtojen yhteydessä. Kiinteitä tykkejä sammutellaan ja käynnistellään tuulen mukaan.