Olet täällä

Pystyvälilehdet

lifts
Hissiliput
Osta hissiliput edullisimmin netistä.

Perhelipulla lapsille 30% lisäalennus.

Hissilippuhinnat
accomodation
Majoitus
Majoitu Rukan rinteillä.
Esim. 27.04.2015
rent
Välinevuokraus
Vuokraa välineet ennakkoon ja jätä enemmän aikaa lomailuun.

Lue lisää
ski-school
Hiihtokoulu
Aina voi oppia uutta.

Lue lisää
bus
Hiihtobussi
Päiväretkelle Oulusta Rukalle hiihtobussilla.

Osta matka
packets
Tarjoukset/Paketit
Hyödynnä paketit ja tarjoukset.

Tarjoukset

Ruka on Euroopan lumivarmimpia hiihtokeskuksia

Yli 200 hiihtopäivää vuodessa tekevät Rukasta yhden Euroopan lumivarmimmista laskettelukohteista. Pitkän hiihtokauden salaisuus on otollisen ilmaston lisäksi ensiluokkaisessa lumetuskalustossa ja -osaamisessa.

Rukalla lasketaan lokakuusta toukokuuhun

Ruka on Euroopan lumivarmin hiihtokeskus. Rukan lumivarmuuden salaisuus on otollisen ilmaston lisäksi ensiluokkaisessa lumetuskalustossa ja -osaamisessa. Rukan 90 lumitykkiä tekevät parhaimmillaan 1 250 kuutiometriä lunta tunnissa, jolloin hyvissä lumetusoloissa rinteitä saadaan auki reilun vuorokauden lumetuksella. Aikaisen aloituksen lisäksi lumetus varmistaa hyvät hiihtokelit keväälle saakka.

Rukan lumetuskalusto

Rukan lumetuskalustossa on noin 90 erilaista lumitykkiä, Technoalpinin potkuritykkejä sekä erilaisia Lance-tykkejä. Potkuritykit on siirrettäviä tai kiinteitä ja tarvitsevat toimiakseen vain vettä ja niissä on oma ilmakompressori. Rukan Lance-tykit ovat kiinteitä ja vaativat toimiakseen vettä ja ilmaa pumppaamoista. Tärkeintä lumetuksessa on kastepiste, jonka ollessa alle -3 astetta aloitetaan lumetus ja syntyy lunta. Täältä voi lukea hiihtokeskuksen ympäristöystävällisyydestä.

Lumiosaaminen eli snowhow

Rukalla on vuosikymmenten kokemus lumen tekemisestä ja lumetuksen parissa työskentelee lumettajia kellon ympäri. Lumetushenkilöstö siirtää lumitykkejä kelien mukaan, jotta lumi laskeutuu suunniteltuun paikkaan. Kalustoa tulee myös tarpeen tullen sulattaa tai puhdistaa. Koska lumetukseen käytetään järvivettä, roskien kulkeutuminen tykkien suodattimiin on tavanomaista ja suodattimia vaihdetaan siirtojen yhteydessä. Kiinteitä tykkejä sammutellaan ja käynnistellään tuulen mukaan.