Olet täällä

Pystyvälilehdet

lifts
LOMAKAUPPA
HISSILIPUT
Osta hissiliput edullisimmin netistä.

Perhelipulla lapsille 30% lisäalennus.

Hissilippuhinnat
accomodation
LOMAKAUPPA
MAJOITUS
Majoitu Rukan rinteillä.
Esim. 25.04.2017
rent
LOMAKAUPPA
VÄLINEVUOKRAUS
Vuokraa välineet ennakkoon ja jätä enemmän aikaa lomailuun.

Lue lisää
ski-school
LOMAKAUPPA
HIIHTOKOULU
Aina voi oppia uutta.

Lue lisää
bus
LOMAKAUPPA
HIIHTOBUSSI
Päiväretkelle Oulusta Rukalle hiihtobussilla.

Osta matka
packets
LOMAKAUPPA
TARJOUKSET & PAKETIT
Hyödynnä paketit ja tarjoukset.

Tarjoukset

Ruka on Euroopan lumivarmimpia hiihtokeskuksia

Yli 200 hiihtopäivää vuodessa tekevät Rukasta yhden Euroopan lumivarmimmista laskettelukohteista. Pitkän hiihtokauden salaisuus on otollisen ilmaston lisäksi ensiluokkaisessa lumetuskalustossa ja -osaamisessa. Rukan laskukausi 2016-2017 avattiin säilölumen turvin 10.10.2016 klo 10:00.

Rukalla lasketaan 6.10.2017 alkaen

Ruka on Euroopan lumivarmin hiihtokeskus, jonka salaisuus on otollisen ilmaston lisäksi ensiluokkaisessa lumetuskalustossa ja -osaamisessa. Rukan 90 lumitykkiä tekevät parhaimmillaan 1 250 kuutiometriä lunta tunnissa. Aikaisen aloituksen lisäksi lumetus varmistaa hyvät hiihtokelit keväälle saakka.

Lumetustilanne Talven tapahtumat

Lumen säilytys

Rukalla kokeillaan kesällä 2016 uutta lumen säilytysmenetelmää Saaruan rinteessä numero 13. Talven aikana rinteeseen tehtiin lumitykeillä useiden metrien lumikerros, joka ajettiin keväällä kolmeen suureen kasaan. Lumikasat on päällystetty valkoisella harsolla ja osittain sahanpurulla. Säilyneestä lumesta tulee noin 20 metrin levyinen ja puoli metriä paksu lumikerros koko rinteen pituudelta. Tämän johdosta laskukausi Rukalla alkaa takuuvarmasti heti lokakuun alussa.

Rukan lumetuskalusto

Rukan lumetuskalustossa on yli sata erilaista lumitykkiä, Technoalpinen siirreltävät ja tehokkaat puhallintykit luovat lunta parhaillaan 25 lumitykin voimin. Usealle Rukan kävijälle ovat tuttuja myös niin sanotut kuikat eli rinteiden reunalla olevat kiinteät paineilmatykit, joita on kahta mallia. Automaattisia Lance-korkeapainetykkejä on mm. Vuosselissa ja Eturinteillä yhteensä 50 kappaletta. Lisäksi rinnealueilla on siirreltäviä ja kiinteitä perinteisen mallin korkeapainetykkejä kaikkiaan 30 kappaletta. Automaattisen lumetusjärjestelmän piiriin kuuluvat Vuosseli, Superpipe, Eturinteet ja FIS-rinne.

Lumiosaaminen eli snowhow

Rukalla on vuosikymmenten kokemus lumen tekemisestä ja lumetuksen parissa työskentelee lumettajia kellon ympäri. Lumetushenkilöstö siirtää lumitykkejä kelien mukaan, jotta lumi laskeutuu suunniteltuun paikkaan. Kalustoa tulee myös tarpeen tullen sulattaa tai puhdistaa. Koska lumetukseen käytetään järvivettä, roskien kulkeutuminen tykkien suodattimiin on tavanomaista ja suodattimia vaihdetaan siirtojen yhteydessä. Kiinteitä tykkejä sammutellaan ja käynnistellään tuulen mukaan.

Yli 200 hiihtopäivää talvessa

Rukan hiihtokausi käynnistyi kaudella 2015-2016 maanantaina 12.10.2015 klo 11 ja kausi jatkui 9.5.2016 saakka, joka tarkoittaa kaikkiaan 205 hiiihtopäivää. Kauden 2016-2017 alustava avaustavoite on 10.10.2016 ja kausi jatkuu aina 7.5.2017 saakka. Viimeinen kesämäki nautittiin 9.6.2013, jolloin kauden pituudeksi tuli 230 hiihtopäivää. Kuvassa näet rinteiden lumetustilanteen, hiihtopäivät 20 vuoden ajalta.

Tarkan lumetustilanteen näet lumetussivuilta >

Säätiedot ja -ennusteet voit tarkistaa sääsivultamme >