Olet täällä

Pystyvälilehdet

lifts
LOMAKAUPPA
HISSILIPUT
Osta hissiliput edullisimmin netistä.

Perhelipulla lapsille 30% lisäalennus.

Hissilippuhinnat
accomodation
LOMAKAUPPA
MAJOITUS
Majoitu Rukan rinteillä.
Esim. 24.07.2016
rent
LOMAKAUPPA
VÄLINEVUOKRAUS
Vuokraa välineet ennakkoon ja jätä enemmän aikaa lomailuun.

Lue lisää
ski-school
LOMAKAUPPA
HIIHTOKOULU
Aina voi oppia uutta.

Lue lisää
bus
LOMAKAUPPA
HIIHTOBUSSI
Päiväretkelle Oulusta Rukalle hiihtobussilla.

Osta matka
packets
LOMAKAUPPA
TARJOUKSET & PAKETIT
Hyödynnä paketit ja tarjoukset.

Tarjoukset

Ruka on Euroopan lumivarmimpia hiihtokeskuksia

Yli 200 hiihtopäivää vuodessa tekevät Rukasta yhden Euroopan lumivarmimmista laskettelukohteista. Pitkän hiihtokauden salaisuus on otollisen ilmaston lisäksi ensiluokkaisessa lumetuskalustossa ja -osaamisessa.

Rukalla lasketaan lokakuusta toukokuuhun

Ruka on Euroopan lumivarmin hiihtokeskus. Rukan lumivarmuuden salaisuus on otollisen ilmaston lisäksi ensiluokkaisessa lumetuskalustossa ja -osaamisessa. Rukan 90 lumitykkiä tekevät parhaimmillaan 1 250 kuutiometriä lunta tunnissa, jolloin hyvissä lumetusoloissa rinteitä saadaan auki reilun vuorokauden lumetuksella. Aikaisen aloituksen lisäksi lumetus varmistaa hyvät hiihtokelit keväälle saakka.

Rukan lumetuskalusto

Rukan lumetuskalustossa on noin 90 erilaista lumitykkiä, Technoalpinin potkuritykkejä sekä erilaisia Lance-tykkejä. Potkuritykit on siirrettäviä tai kiinteitä ja tarvitsevat toimiakseen vain vettä ja niissä on oma ilmakompressori. Rukan Lance-tykit ovat kiinteitä ja vaativat toimiakseen vettä ja ilmaa pumppaamoista. Tärkeintä lumetuksessa on kastepiste, jonka ollessa alle -3 astetta aloitetaan lumetus ja syntyy lunta. Täältä voi lukea hiihtokeskuksen ympäristöystävällisyydestä.

Lumiosaaminen eli snowhow

Rukalla on vuosikymmenten kokemus lumen tekemisestä ja lumetuksen parissa työskentelee lumettajia kellon ympäri. Lumetushenkilöstö siirtää lumitykkejä kelien mukaan, jotta lumi laskeutuu suunniteltuun paikkaan. Kalustoa tulee myös tarpeen tullen sulattaa tai puhdistaa. Koska lumetukseen käytetään järvivettä, roskien kulkeutuminen tykkien suodattimiin on tavanomaista ja suodattimia vaihdetaan siirtojen yhteydessä. Kiinteitä tykkejä sammutellaan ja käynnistellään tuulen mukaan.

Yli 200 hiihtopäivää talvessa

Rukan hiihtokausi käynnistyy kaudella 2015-2016 maanantaina 12.10.2015 klo 11 ja kausi jatkuu 9.5.2016 saakka. Hiihtokausi 2014-2015 avattiin 17.10.2014 ja se jatkuu aina toukokuulle asti, jolloin kaudelle kertyy hiihtopäiviä yli 200. Viimeinen kesämäki nautittiin 9.6.2013, jolloin kauden pituudeksi tuli 230 hiihtopäivää. Kuvassa näet rinteiden lumetustilanteen, hiihtopäivät 20 vuoden ajalta.

Tarkan lumetustilanteen näet lumetussivuilta >

Säätiedot ja -ennusteet voit tarkistaa sääsivultamme >