Olet täällä

+358-(0)400-101 635
hiihtokoulu@ruka.fi, skischool@ruka.fi
Rukankyläntie 17
93830
RUKATUNTURI

Hiihtokoulun taitotasot

Hiihtokoulu on tehokas tapa tutustua uuteen lajiin perustaitojen opettelun merkeissä. Myös kokeneemmat laskijat saavat varmasti uutta sisältöä ja monipuolisuutta omaan laskuunsa. Rinne-eksperteille loputonta haastetta tuovat vaihtelevat rinneolosuhteet ja -suorituspaikat sekä kokeneen valmentajan johdolla vauhdikas ja sporttinen laskutekniikka kohenee lasku laskulta.

Tutustu oman lajisi taitotasoihin ja varaa näin helposti sopivan tasoinen yksityisopetus itsellesi, perheellesi tai koko ystäväporukalle.

LASKETTELU / LUMILAUTAILU / TELEMARK

TASO I
Sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta. Tulet tutuksi välineiden kanssa. Harjoittelemme liukumista, kääntymistä ja pysähtymistä helpoissa rinteissä; opit myös hissin käytön.

TASO II
Osaat jo laskea loivia rinteitä (aura) ja pysähtyä hallitusti sekä käyttää hissiä. Harjoituksissa käännöksesi kehittyvät varmemmiksi ja laskettelusta tulee entistä sujuvampaa sekä hallitumpaa myös keskivaikeissa rinteissä. Opit myös käyttämään erilaisia hissejä.
 
TASO III
Lasket jo hallitusti (yhdensuuntaisin suksin) keskivaikeissa rinteissä. Jyrkemmissä rinteissä saatat kuitenkin tuntea itsesi epävarmaksi, joten harjoituksien myötä laskusi muuttuu taitavammaksi ja varmemmaksi kaikenlaisissa rinteissä.
 
TASO IV
Lasket jo hallitusti hyvää vauhtia kaikenlaisissa rinteissä. Treenaamme leikkaavia käännöksiä ja harjoituksissa tavoitteena on toteuttaa urheilullisempia ja vauhdikkaampia käännöstekniikoita vaativammissa rinneolosuhteissa ja –suorituspaikoissa.
Perustaitojen karttuessa harjoituksia voidaan jatkaa freestyle-opettajamme kanssa mini-kumpareikossa, half-pipessä ja miniparkissa, jossa onnistuvat hyppyjen ja reilien vetämisen harjoittelu turvallisissa suorituspaikoissa. Tutustu myös ratalaskumahdollisuuksiin >

MAASTOHIIHTO

TASO I - PERINTEINEN MAASTOHIIHTO
Opitaan tasamaalla perinteisen tyylin vuorohiihto, tasatyöntö ja yksipotkuinen tasatyöntö sekä hyvä nousutekniikka ja turvallinen laskutekniikka.

TASO II PERINTEINEN MAASTOHIIHTO
Osaat jo perinteisen maastohiihdon perusteet ja olet jo käynyt jonkin verran omatoimisesti hiihtolenkeillä. Tunnilla pureudutaan kokonaissuorituksen rytmiin ja rentouteen.

TASO I LUISTELUHIIHTO
Tunnilla tutustutaan luisteluhiihdon perustekniikkaan. Opit liukumaan suksen päällä ja käyttämään sauvoja tehokkaasti.

TASO II LUISTELUHIIHTO
Osaat jo luisteluhiihdon perusteet ja olet jo käynyt jonkin verran omatoimisilla hiihtolenkeillä. Tunnilla hiotaan luisteluhiihdon rytmiä, opitaan yksi- ja kaksipotkuinen luistelutekniikka ja harjoitellaan sauvatyönnön suuntaa.

SOVELTAVA ALPPIHIIHTO

Soveltava alppihiihto antaa mahdollisuuden laskettelun riemuun ja iloon, vaikka sinulla tai perheenjäsenelläsi olisikin jokin liikuntaa rajoittava vamma tai sairaus. Soveltavan alppihiihdon opettajamme sekä asianmukaiset apuvälineet mahdollistavat tämän. Kanssamme pääset kokemaan uusia elämyksiä ja oppimaan uutta pystylaskemisen tai kelkkalaskemisen avulla. Lue lisää!

Tutustuthan myös hiihtokoulun varaus- ja peruutusehtoihin.

ALOITTELIJAN TARJOUSPAKETTI! Ensikertalaiset tutustuvat rinnelajeihin nyt edullisemmin! 
Tarjous voimassa: 10.10.-23.12.2016 / 9.1.-12.2.2017 / 20.3.-12.4.2017 / 17.4.-7.5.2017
Yksityistunnille (30min/50min/1h40min/2h40min) 3h vuokraus ja Lasten LumiWerneri alkeiskurssilaisille kahdeksi päiväksi vuokravälinesetti -50% Pisteen ja Vuosselinportin vuokraamoista. 
Aloittelijan välinetarjouspaketti maksetaan hiihtokoulun kassalle ennen välineiden vuokraamista ja opetuksen alkua. Hissilippuakaan et tarvitse ensi alkuun. Opetus alkaa maksuttomilla alkeisrinteillä. Hiihtokoulun toimistohenkilökunta kertoo tarkemmin hissilipun tarpeesta.